Flere kvinder end mænd gennemførte uddannelsen

Flere kvinder end mænd starter på en videregående uddannelse. Samtidig gennemførte en langt større andel af kvinderne. Den største forskel var på de korte videregående uddannelser, hvor 74 pct. af kvinderne fra årgang 2013 gennemførte uddannelsen indenfor 4 år, mens det tilsvarende tal for mændene var 44 pct.

 

På professionsbacheloruddannelserne var gennemførelsesprocenten hos kvinderne også markant højere. Her er der også stor forskel i uddannelsesvalget. Mens kvinderne især begyndte på pædagoguddannelsen, så begyndte mændene især på ingeniøruddannelserne i 2011.

 

Kun hos de studerende, som startede på en akademisk bacheloruddannelse i 2012, var der ikke forskel på gennemførelsesprocenten blandt kønnene.

 

Figur 2. Gennemførelsesprocenten på videregående uddannelser efter normeret tid + 2 år, opdelt på køn; årgang 2011, 2012, 2013

Note: Gennemførelsesprocenten er opgjort ultimo året for studerende, som påbegyndte uddannelsen for første gang i året i parentes: Kort videregående uddannelser (2013), bachelor (2012), professionsbachelor (2011), kandidat (2013). Normeret tid er opgjort i antal hele kalenderår.

Kilde: Grønlands Statistik- se tal i Statistikbanken (http://bank.stat.gl/UDDISC11L).